Продукти: (за 4 порции)
• 800 г картофи
• 50 г маргарин
• 200 г зеленчуци /целина, моркови, праз/
• 4 ч.ч. месен бульон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме в мазнина ситно нарязаните зеленчуци, прибавяме нарязаните на еднакви кубчета картофи, заливаме с бульона така, че зеленчуците да са само потопени, посоляваме, поръсваме с черен пипер и сваряваме до омекване.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...