Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава карфиол
• 4 домата
• 3-4 картофа
• 100 г зелен грах
• 100 г зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• 1 ч.л. къри
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на по-едри кубчета. Нарязваме фасула на парченца, а доматите обелваме и нарязваме на четвъртинки. Накъсваме карфиола на розички.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме зеленчуците и подправките, наливаме бульона и задушаваме, докато продуктите омекнат.
Накрая отхлупваме и готвим без капак, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...