Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава карфиол
• 4 домата
• 3-4 картофа
• 100 г зелен грах
• 100 г зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• 1 ч.л. къри
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на по-едри кубчета. Нарязваме фасула на парченца, а доматите обелваме и нарязваме на четвъртинки. Накъсваме карфиола на розички.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме зеленчуците и подправките, наливаме бульона и задушаваме, докато продуктите омекнат.
Накрая отхлупваме и готвим без капак, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...