Продукти:
• 500 г киселец
• 500 г лапад
• 50 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 равни с.л. брашно
• 2-3 яйца
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме лапада и киселеца. Слагаме ги в тенджера, посоляваме и прибавяме маслото, киселото мляко, брашното и яйцата.
Наливаме 1-2 к.ч. вода, разбъркваме и варим на умерен огън, като често разбъркваме, за да не загори. Готвим до готовност, като накрая поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...