Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 глава чесън
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 равна с.л. брашно
• 1-2 с.л. оцет
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме фасула. Нарязваме на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяме ги към фасула, наливаме 1 к.ч. вода и 1 к.ч. олио, посоляваме на вкус и задушаваме на умерен огън.
Щом зеленчуците поомекнат, прибавяме размитото в малко вода брашно, 5-6 скилидки счукан чесън, оцета, и 1 с.л. ситно нарязан магданоз. Нареждаме отгоре налязаните на филийки домати, поливаме с останалото олио и оставяме ястието да уври на слаб огън.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...