Кулинарни рецепти » Гювеч от консервирани зеленчуци

 Гювеч от консервирани зеленчуци

Продукти: (за 8 порции)

• 1/2 буркан гювеч
• 1/2 буркан зерен фасул
• 1/2 буркан зелен грах
• 1/2 буркан мариновани чушки
• 5-6 гъби от консерва
• 1 стрък праз
• 2 глави лук
• 5-6 моркова
• половин глава керевиз
• 1 кг картофи
• 1 к.ч. олио
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 200 г сирене
• 4-5 филии сух бял хляб
• червен и черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Отцеждаме от сока консервираните гъби и зеленчуци.

Нарязваме на ситно морковите, керевиза, праза и лука, посоляваме и задушаваме до омекване с част от олиото, към което сме прибавили част от консервния сос. Смесваме задушените и консервираните зеленчуци, поръсваме с настърганото сирене и сипваме доматеното пюре.

На дъното на тава нареждаме хлебните филии, намазани с масло или потопени в олио. Върху тях разстиламе на равномерен пласт зеленчуковата смес. Поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Покриваме с настърганите и посолени картофи, заливаме с млякото и останалата мазнина и печем 30 мин в силна фурна. Ако е необходимо, по време на печенето добавяме от консервния сос. Поръсваме изпечения гювеч със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало