Кулинарни рецепти » Уелски кейк с лук

 Уелски кейк с лук

Продукти: (за 6 порции)

• 1кг твърди картофи
• 500 г лук
• 1 к.ч. олио
• пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на много тънки кръгове, които заливаме със студена вода. Изцеждаме ги добре и подсушаваме. Обелваме и нарязваме лука.

В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, ред лук и т.н. като свършваме с картофи. Между слоевете сипваме по малко олио, като оставяме малко и за отгоре. Покриваме съда с фолио и печем 1 час на 180С.

Когато е почти изпечен, изваждаме кекса от фурната и обръщаме върху друг съд, връщаме го обратно и запичаме, за да хване коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало