Кулинарни рецепти » Уелски кейк с лук

 Уелски кейк с лук

Продукти: (за 6 порции)

• 1кг твърди картофи
• 500 г лук
• 1 к.ч. олио
• пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на много тънки кръгове, които заливаме със студена вода. Изцеждаме ги добре и подсушаваме. Обелваме и нарязваме лука.

В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, ред лук и т.н. като свършваме с картофи. Между слоевете сипваме по малко олио, като оставяме малко и за отгоре. Покриваме съда с фолио и печем 1 час на 180С.

Когато е почти изпечен, изваждаме кекса от фурната и обръщаме върху друг съд, връщаме го обратно и запичаме, за да хване коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало