Кулинарни рецепти » Уелски кейк с лук

 Уелски кейк с лук

Продукти: (за 6 порции)

• 1кг твърди картофи
• 500 г лук
• 1 к.ч. олио
• пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на много тънки кръгове, които заливаме със студена вода. Изцеждаме ги добре и подсушаваме. Обелваме и нарязваме лука.

В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, ред лук и т.н. като свършваме с картофи. Между слоевете сипваме по малко олио, като оставяме малко и за отгоре. Покриваме съда с фолио и печем 1 час на 180С.

Когато е почти изпечен, изваждаме кекса от фурната и обръщаме върху друг съд, връщаме го обратно и запичаме, за да хване коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало