Кулинарни рецепти » Зрял фасул с пържен лук

 Зрял фасул с пържен лук

Продукти:

• 800 г сварен зрял фасул
• 6 глави лук
• 5-6 с.л. зехтин
• 500 мл вода
• 1-2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки, които раздробяваме на пръстенчета. Запържваме го в сгорещената мазнина.

Щом стане златист, посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и отстраняваме от огъня.

В глинен гювеч нареждаме последователни пластове от лук и фасул, като завършваме с пласт лук. Наливаме водата и мазнината от пърженето и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало