Продукти:
• 800 г сварен зрял фасул
• 6 глави лук
• 5-6 с.л. зехтин
• 500 мл вода
• 1-2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки, които раздробяваме на пръстенчета. Запържваме го в сгорещената мазнина.
Щом стане златист, посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и отстраняваме от огъня.
В глинен гювеч нареждаме последователни пластове от лук и фасул, като завършваме с пласт лук. Наливаме водата и мазнината от пърженето и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...