Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 1 кг домати
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме гъбите 5 мин във вряща вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на малки парченца и задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме 1 с.л. ситно нарязан магданоз, ситно нарязания копър и обелените и нарязани на кубчета твърдо сварени яйца. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
От горната страна на доматите отрязваме капачета и с лъжичка издълбаваме сърцевината. Напълваме ги с гъбената смес, слагаме капачетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с галетата и запичаме в умерена фурна 10 мин. Поднасяме ги, поръсени с останалия магданоз.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...