Продукти:
• 5-6 връзки зелен лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 2 с.л. ориз
• 2-3 домата
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно или кисело мляко
• 1/2 ч.ч. сирене
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме лука. Нарязваме го на дребно и го запържваме в сгорещеното олио.
Когато омекне, прибавяме измития ориз, запържваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Накрая прибавяме ситно нарязаните обелени домати и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода.
Оставяме ястието да ври на слаб огън, докато уври оризът. После го изсипваме в тавичка и заливаме с яйцата, разбити с млякото и сиренето. Запичаме в силна фурна до приятно зачервяване.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...