Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. масло
• 1 пълна с връх ч.л. смляно кафе
• 1 морков
• 1 резен зеле
• 1 корен от магданоз
• 1 резенче целина
• 2 с.л. препържено масло
• пащернак, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
В 750 мл подсолена вода варим изчистените и нарязани на ситно корени за супа и зелето. Прецеждаме бульона.
Сгорещяваме маслото и пържим в него до поруменяване нарязания на ситно кромид лук. Прибавяме изчистения и изплакнат добре ориз и продължаваме пърженето, докато стане стъклен. Наръсваме със смляното кафе и черния пипер.
Прехвърляме в намазнена тавичка и наливаме прецедения бульон от зеленчуците. Досоляваме при необходимост.
Печем, докато оризът напълно поеме течността. Изключваме фурната и заливаме ястието с препърженото масло.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...