Продукти:
• 500 г домати
• 150 г сирене
• 150 г варени картофи
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки счукан чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме доматите на половинки, почистваме ги от семената, посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин.
Натрошаваме сиренето и го смесваме със ситно нарязаните лук и картофи. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме.
Пълним доматите с тази смес и ги запичаме 10-15 мин в слабо загрята фурна. Преди поднасяне поръсваме със счукания чесън.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...