Продукти:
• 500 г домати
• 150 г сирене
• 150 г варени картофи
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки счукан чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме доматите на половинки, почистваме ги от семената, посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин.
Натрошаваме сиренето и го смесваме със ситно нарязаните лук и картофи. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме.
Пълним доматите с тази смес и ги запичаме 10-15 мин в слабо загрята фурна. Преди поднасяне поръсваме със счукания чесън.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...