Продукти:
• 8 едри картофа
• 1 глава червен лук
• 2 с.л. сок от портокал или от червен грейпфрут
• с.л. лимонов сок
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. ананасов сок
• капки сок от целина
• 1/2 ч.л. “Вегета”
• 7-8 зелени маслини
• 3-4 листа от мента
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме лука и го поливаме с пресен сок от портокал и целина.
Сваряваме картофите, нарязваме ги на кубчета и изсипваме отгоре лука. Напръскваме със зехтина и сок от лимон и ананас, поръсваме с наситнените зелении и подправките и разбъркваме.
Подреждаме салатата в плато и гарнираме със зелените маслини и листата от мента.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...