Продукти:
• 250 г извара
• 3-4 месести пиперки
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 12 маслини
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките и ги счукваме ги в дървено хаванче с малко сол и няколко капки олио.
Стриваме изварата с дървена лъжица и постепенно капка по капка прибавяме към нея олиото.
Смесваме изварата с пюрето от пиперките и подправяме с лимоновия сок.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и украсяваме с маслините.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...