Продукти:
• 150 г сирене
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Измиваме сиренето и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме лука и магданоза на дребно и ги смесваме. Настъргваме твърдо сварените яйца на едро ренде.
В индивидуални чинийки или в плато подреждаме сиренето, върху него разстиламе сместа от лука и магданоза, а най-отгоре покриваме с настърганите яйца.
Посоляваме леко, поръсваме с олиото и червения пипер, украсяваме с листенца от магданоз и поднасяме.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...