Кулинарни рецепти » Печен заек

 Печен заек

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 заек
• 1 ч.ч. оцет
• 100 г пушена сланина
• 3-4 с.л. мазнина
• 3 глави лук
• 1 с.л. брашно
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-млад заек, изчистваме го, посоляваме го и го оставяме да кисне 1 нощ в смес от равни части вода и оцет. След това го измиваме добре от маринатата и го шпиковаме с пушената сланина.

Отделно в загрятата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Изсипваме лука в тавичка, отгоре слагаме заека, заливаме с 300 мл гореща вода, прибавяме сол, черен пипер, дафиновия лист и настърганата лимонена кора. Печем в умерена фурна.

След като омекне месото, прибавяме сос, приготвен от брашното и лимоновия сок. Печем още 30 мин и изваждаме заека от фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало