Продукти:
• 1 голям стрък праз
• 2 ч.ч. бульон
• 250 г кайма
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме листата на праза до бялата част, измиваме го, сваряваме в бульона и след като изстине, го разделяме на ленти.
Накълцваме на ситно лука и го запържваме в олиото. Нарязваме чушката на малки парченца, смесваме я с каймата и запържваме леко в олиото, като разбъркваме. Оставяме да изстине. Добавяме кашкавала.
Намазваме лентите праз с плънката и завиваме на рула. Нареждаме мини роладините в тавичка и ги запичаме.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...