Продукти: (за 6 порции)
• 1 агнешки бут /около 2 кг/
• 8 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 400 г спанак
• 400 г шарен боб
• 400 г бял боб
• 2 стръка розмарин
• 1 ч.л. бял /или зелен/ пипер на зърна
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме половината чесън на тънки ивички и шпиковаме с него бутчето.
В широк съд с дебело дъно загряваме зехтина. Запържваме в него нарязания спанак и останалия чесън. Щом спанакът поомекне, прибавяме сварения и отцеден боб, розмаринът и пипера. Слагаме отгоре бутчето, посоляваме, покриваме с алуминиево фолио и печем 3-4 часа при температура 150°С.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...