Продукти: (за 5 порции)
• 1кг телешко месо
• 1 к.ч. мазнина
• 6 моркова
• 7 камби
• 200г карфиол
• 4 домата
• 2 глави лук
• 1 връзка магданоз
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, морковите на колелца, лука на филийки и ги задушаваме в мазнината. Последователно прибавяме към тях нарязаните камби и накъсаният на розички карфиол. След като зеленчуците поомекнат прибавяме червения пипер и 1 ч.ч. топла вода.
Изсипваме ястието в огнеопорен съд, разстиламе го равномерно и го покриваме с обелените и нарязани на филийки домати и поръсваме с магданоз. Печем на умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...