Продукти:
• 750 г кайма
• 1 и 1/2 филии сух хляб
• 300 мл прясно мляко
• 3 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 5 яйца
• 2 с.л. счукани бадеми (фъстъци)
• сокът от 1 и 1/2 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в част от млякото, а ситно нарязания лук запържваме в 3-4 с.л. мазнина. Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, запържения лук, счуканите бадеми, лимоновия сок и 2 разбити яйца. Посоляваме на вкус и омесваме много добре.
Разстиламе сместа в намаслена тавичка и заливаме с останалите яйца, разбити с прясното мляко и малко сол. Печем ястието в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...