Продукти:
• 750 г кайма
• 1 и 1/2 филии сух хляб
• 300 мл прясно мляко
• 3 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 5 яйца
• 2 с.л. счукани бадеми (фъстъци)
• сокът от 1 и 1/2 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в част от млякото, а ситно нарязания лук запържваме в 3-4 с.л. мазнина. Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, запържения лук, счуканите бадеми, лимоновия сок и 2 разбити яйца. Посоляваме на вкус и омесваме много добре.
Разстиламе сместа в намаслена тавичка и заливаме с останалите яйца, разбити с прясното мляко и малко сол. Печем ястието в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...