Продукти: (за 4 порции)
• 1 агнешко бутче
• 1 кофичка овче кисело мляко
• 5 яйца
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и осоляваме бутчето, заливаме го с мазнината и го печем в силна фурна. По време на печенето неколкократно обръщаме и поливаме с топла вода и със сока от печенето.
Преди да извадим бутчето, поръсваме със смлян черен пипер и заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Оставяме леко да се запекат яйцата, изваждаме и поръсваме с магданоз.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...