Кулинарни рецепти » Книжен кебап със зелен лук

 Книжен кебап със зелен лук

Продукти:

• 1 кг обезкостено месо
• 10 връзки зелен лук
• 75 г краве масло
• 3-4 люти чушлета
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на късчета, а лука на парчета по 3-4 см. Смесваме ги и прибавяме накълцаните магданоз и джоджен, целите люти чушки. Поливаме с разтопеното масло, подправяме с черен и червен пипер, посоляваме и разбъркваме.

Разстиламе сместа върху алуминиево фолио и свиваме на пакет. Печем в тавичка с малко вода, като от време на време доливаме, за да не изгори. Поднасяме кебапа в голяма чиния, отвиваме и разрязваме на големи парчета, като торта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало