Кулинарни рецепти » Книжен кебап със зелен лук

 Книжен кебап със зелен лук

Продукти:

• 1 кг обезкостено месо
• 10 връзки зелен лук
• 75 г краве масло
• 3-4 люти чушлета
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на късчета, а лука на парчета по 3-4 см. Смесваме ги и прибавяме накълцаните магданоз и джоджен, целите люти чушки. Поливаме с разтопеното масло, подправяме с черен и червен пипер, посоляваме и разбъркваме.

Разстиламе сместа върху алуминиево фолио и свиваме на пакет. Печем в тавичка с малко вода, като от време на време доливаме, за да не изгори. Поднасяме кебапа в голяма чиния, отвиваме и разрязваме на големи парчета, като торта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало