Продукти: (за 4 порции)
• 400 г агнешко месо
• 800 г прясно зеле
• 100 г свинска мас
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го изпържваме в 50 г мас. Прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим. Нарязваме почистеното зеле на по-големи парчета.
Подреждаме в голяма тенджера ред месо, ред зеле, прибавяме парченца домати, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и ситно нарязан чесън. Наливаме останалата мас и печем до омекване под похлупак в слаба фурна. По време на печенето доливаме по малко топла вода и разклащаме тенджерата.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...