Продукти:
• 1 агне заедно с дроба и сърцето
• 125 г краве масло
• 1 връзка пресен лук
• 300 г почистен спанак или лапад
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. олио
• 1 бутилка бира
• 3 ч.ч. бульон
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме го отвън и отвътре. Поръсваме го отвътре с черен пипер, а отвън с червен.
Полусваряваме в подсолена вода дроба и сърцето и ги нарязваме на дребно. Запържваме в маслото ситно нарязания лук, спанака и ориза и наливаме бульона.
Оставяме на слаб огън, докато оризът попие течността. Посоляваме на вкус и прибавяме черен пипер, наситнен магданоз и малко джоджен.
С приготвената плънка напълваме агнето и го зашиваме. Слагаме го в тава върху дървени пръчки, поливаме го с олиото, 1 ч.ч. вода и бирата. Покриваме с фолио и печем, докато месото поомекне.
След това махаме фолиото и допичаме на силна фурна, като от време на време поливаме със соса от тавата.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...