Кулинарни рецепти » Апетитни празнични гювечета

 Апетитни празнични гювечета

Продукти: (за 5 гювечета)

• 15 кебапчета
• 500 г крехко свинско месо
• 500 г гъби
• 2 глави лук
• 1 шепа бамя
• половин връзка магданоз
• 3-4 стръка джоджен
• 2 зрели домата
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме кебапчетата на скара, а нарязаното на парчета свинско месо сваряваме в подсолена вода. Задушаваме гъбите в половината мазнина, а в останалата запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме с червения пипер.

Във всяко гювече редим по 3 кебапчета, 3-4 късчета варено месо, 2-3 с.л. задушени гъби. Посипваме със запържения лук и ситно нарязаните магданоз и джоджен, поръсваме с черен пипер и посоляваме.

Добавяме по 5-6 попарени с вряла вода бами, заливаме с бульона от вареното месо и покриваме с кръгчета от добре узрели домати. Захлупваме гювечетата и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало