Продукти: (за 5 гювечета)
• 15 кебапчета
• 500 г крехко свинско месо
• 500 г гъби
• 2 глави лук
• 1 шепа бамя
• половин връзка магданоз
• 3-4 стръка джоджен
• 2 зрели домата
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме кебапчетата на скара, а нарязаното на парчета свинско месо сваряваме в подсолена вода. Задушаваме гъбите в половината мазнина, а в останалата запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме с червения пипер.
Във всяко гювече редим по 3 кебапчета, 3-4 късчета варено месо, 2-3 с.л. задушени гъби. Посипваме със запържения лук и ситно нарязаните магданоз и джоджен, поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Добавяме по 5-6 попарени с вряла вода бами, заливаме с бульона от вареното месо и покриваме с кръгчета от добре узрели домати. Захлупваме гювечетата и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...