Продукти: (за 8 порции)
• 1 агнешко бутче
• 100 г краве масло
• 2 връзки зелен лук
• 2 моркова
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 тиквичка
• 5-6 пресни картофа
• 1 к.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчето, подсушаваме го и го натриваме с черен пипер и сол. Заливаме го с разтопеното масло, наливаме вода до 2/3 от височината му и печем в силна фурна, като през 10 мин обръщаме бутчето, за да се зачерви от всички страни.
Разстиламе около него ситно нарязания лук, морковите, нарязани на кубчета, сварения и отцеден грах, тиквичката, нарязана на тънки колелца, целите картофчета и наситнения магданоз. Наливаме топла вода до 2/3 от височината на бутчето, добавяме виното и печем в умерена фурна, докато зеленчуците напълно омекнат.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...