Продукти: (за 8 порции)
• 1 агнешко бутче
• 100 г краве масло
• 2 връзки зелен лук
• 2 моркова
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 тиквичка
• 5-6 пресни картофа
• 1 к.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчето, подсушаваме го и го натриваме с черен пипер и сол. Заливаме го с разтопеното масло, наливаме вода до 2/3 от височината му и печем в силна фурна, като през 10 мин обръщаме бутчето, за да се зачерви от всички страни.
Разстиламе около него ситно нарязания лук, морковите, нарязани на кубчета, сварения и отцеден грах, тиквичката, нарязана на тънки колелца, целите картофчета и наситнения магданоз. Наливаме топла вода до 2/3 от височината на бутчето, добавяме виното и печем в умерена фурна, докато зеленчуците напълно омекнат.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...