Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета по 200 г
• 50 г брашно
• 50 мл зехтин
• 2 глави лук
• 450 г цели консервирани домати със сока
• 250 мл червено вино
• 150 г сладки мариновани лукчета
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• мащерка, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното, солта и пипера. С дървено чукче изтъняваме леко котлетите, овалваме ги в брашнената смес и ги изпържваме в тиган с двойно дъно в 1 с.л. зехтин. Прехвърляме ги в огнеупорен съд, отцедени от мазнината.
Доливаме в тигана останалия зехтин и пържим 2 мин нарязания на ситно лук. Прибавяме нарязаните на парченца домати заедно със сока, подправяме със сол и черен пипер и готвим, докато течността поизври.
Прибавяме виното, оцета и отцедените от маринатата лукчета. Готвим още 3 мин. Подправяме с мащерката.
Заливаме котлетите с този сос и ги наръсваме със захарта. Захлупваме и печем 1 час на 180°С.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...