Кулинарни рецепти » Капама по самоковски

 Капама по самоковски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 500 г телешко месо
• 4 пилешки бутчета
• 16 малки глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 4 домата
• 1 с.л. сол
• 2-3 дафинови листа
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, обезкостяваме го и го нарязваме на парчета. Измиваме бутчетата и ги срязваме на две. Изчистваме лука и чесъна и ги оставяме цели, а доматите обелваме и нарязваме на едро.

В голяма тенджера с широко дъно разстиламе месото, между него нареждаме главите лук и дафиновите листа, а отгоре поръсваме с черен пипер. Нареждаме доматите равномерно върху всички продукти. Поръсваме със солта и червения пипер, сипваме олиото, виното и 1 к.ч. вода.

Разклащаме тенджерата няколко пъти, за да се слегнат продуктите. Захлупваме я и притискаме капака с тежест. Печем около 3 часа в слаба фурна, като след втория час проверяваме количеството на водата и акое необходимо, доливаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало