Продукти: (за 6 порции)
• 1 голяма глава лук
• 3 скилитки чесън
• 3 с.л. олио
• 500 г телешко или агнешко месо
• 1 с.л. доматено пюре
• 150 мл сухо бяло вино
• 300 мл телешки бульон
• 3 ч.л. царевично брашно
• 1,5 кг картофи
• 90 г краве масло
• 300 мл прясно мляко
• 30 г кашкавал
• 1 с.л. сирене
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука и чесъна в олиото, докато омекнат. Засилваме топлината и прибавяме смляното месо. Запържваме добре, след което прибавяме доматите, виното и половината от бульона.
Разтваряме царевичното брашно в останалата част от бульона и изсипваме в тигана. Подправяме на вкус и оставяме да къкри още 10 мин с капак. Изсипваме излишната мазнина.
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги смачкваме на пюре с маслото и млякото.
Слагаме каймата в един голям или няколко малки глинени съда (гювечета) и покриваме с картофеното пюре. Поръсваме с настърган кашкавал и сирене и печем 10 мин на 200С, след което намаляваме температурата до 180С и печем още 45 мин.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...