Продукти: (за 10 порции)
• 1,5 кг свинско месо
• 1-2 к.ч. разтопена свинска мас
• 500 г лук
• 2 с.л. олио
• 150 г гъби /пресни или стерилизирани/
• 200 г телешки черен дроб
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1-2 сухи люти чушлета
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на по-едри хапки и го запържваме в сгорещената свинска мас. Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и също го запържваме, докато стане стъклен.
Отделно в олиото и малко вода задушаваме нарязаните на ивички гъби и нарязания на парченца черен дроб. След това прибавяме сместа към месото с лука. Посоляваме на вкус и поръсваме с чубрицата, черния пипер и стритите люти чушлета. Наливаме виното и вода, колкото да покрие продуктите.
Разбъркваме добре и прехвърляме сместа в тавичка. Печем ястието 20-25 мин в умерена фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...