Кулинарни рецепти » Свинско печено с бира

 Свинско печено с бира

Продукти: (за 6 порции)

• 1,8 кг свинска рибица
• 1 равна с.л. сол
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 1/4 ч.л. счукан дафинов лист
• 1/4 ч.л. сух риган
• 3 с.л. олио
• 2 по-големи глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 500 мл тъмна бира
• 1 с.л. захар
• 50 г краве масло
• 55 г брашно

Начин на приготвяне:

Смесваме солта, ригана, дафиновия лист и мащерката.

Месото почистваме от ципите и измиваме. Натъркваме го с горната смес, завързваме го с дебел конец и го оставяме 2 часа на студено, покрито с фолио.

Сгорещяваме олиото и на умерен котлон пържим парчето месо, докато поруменее равномерно. Прехвърляме го в огнеупорен съд.

В същата мазнина пържим 5 минути нарязаните на ситно лук и чесън. Наливаме бирата, наръсваме със захарта и кипваме тази смес. Посоляваме, подправяме с черен пипер и заливаме месото.

Печем в умерена фурна около 1 1/2-2 часа, докато месото омекне добре. Изваждаме го върху чиния, а соса прецеждаме.

Смесваме омекналото на стайна температура масло с брашното и разбиваме добре. Загряваме соса на умерен котлон и прибавяме с бъркане брашняната смес. Сгъстяваме на гладък сос.

Нарязваме изстиналото месо на филийки, разпределяме по порциите и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало