Продукти: (за 4 порции)
• 750 г телешка кайма
• 4 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. доматен сок
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата в олиото заедно със ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с брашното и с черен пипер. Заливаме с доматения сок, разбъркваме и прехвърляме сместа в огнеупорен съд, в който впоследствие ще поднесем ястието.
Нарязваме доматите на филийки, подреждаме ги керемидообразно около месото и ги посоляваме. Печем в силна фурна, докато се запекат доматите.
Изваждаме от фурната, оформяме на повърхността четири вдлъбнатинки, в които счукваме от ниско яйцата. Посоляваме ги, поръсваме ги с разтопеното масло и отново слагаме във фурната. Запичаме, докато белтъците побелеят и забулят жълтъците.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...