Продукти:
• 3 патладжана
• 600 г кайма
• 1 глава лук
• 2 домата
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на дребни шайби, посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивият сок. Измиваме ги и изпичаме на скара.
Нарязваме на ситно лука и задушаваме в зехтин заедно с каймата и накълцания чесън. Накрая добавяме ситно нарязаните домати и подправките.
Отделно приготвяме сос от маслото, брашното и прясното мляко. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване.
В глинен съд редим половината патладжани, цялата плънка и отгоре останалите патладжани. Заливаме със соса и запичаме.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...