Кулинарни рецепти » Печено кюфте по чешки

 Печено кюфте по чешки

Продукти: (за 3-4 порции)

• 350 г телешко месо
• 250 г тлъсто свинско месо
• 2 яйца
• 2 филии стар бял хляб
• 50 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• магданоз, черен пипер, сол
• прясно мляко, за да накиснем хляба
• галета за овалване на кюфтетата
• свинска мас за намазване на тавичката

Начин на приготвяне:

Смиламе месото заедно със сланината два пъти през месомелачка. Слагаме каймата в дълбок съд, посоляваме я, прибавяме яйцата, черния пипер, лука - обелен и нарязан много на ситно, счуканите скилидки чесън, накиснатия и отцеден от млякото бял хляб.

Разбъркваме добре сместа и от нея оформяме продълговати кюфтета. Овалваме ги в галета и ги подреждаме да се пекат в тавичка, намазана обилно със свинска мас.

Доливаме 3-4 с. л. вода и печем в умерена фурна около един час. От време на време поливаме месото със собствения му сок, а ако е необходимо, добавяме топла вода.

Готовите кюфтета нарязваме на филийки и поднасяме с варени картофи и задушено зеле.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало