Кулинарни рецепти » Агнешки гърди, пълнени с дреболии

 Агнешки гърди, пълнени с дреболии

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешки гърди
• 250 г агнешки дреболии
• половин пакетче краве масло
• 100 г ориз
• 50 г стафиди
• 1-2 връзки пресен лук
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнешките гърдички. С остър нож правим прорез от страната на отсечените ребра между месото и ребрата, така че да получим кухина. Отделно сваряваме почистените дреболии в подсолена вода и ги нарязваме на ситно.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Добавяме ориза и също го позапържваме. След това слагаме дреболиите и стафидите, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз и джоджен. Наливаме малко от бульона, в който сме варили дреболиите, и задушаваме плънката, докато оризът поомекне.

Напълваме гърдичките с приготвената смес и ги зашиваме с канап. Слагаме ги в тавичка, посоляваме ги, намазваме ги с мазнина и ги печем в умерена фурна. Когато течността се поизпари и повърхността се позачерви, наливаме отстрани в тавата по малко топла вода. По време на печенето периодично обливаме гърдите със соса от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало