Продукти: (за 4 порции)
• 600 г овнешко месо
• 40 г чесън
• 100 г лук
• 40 мл олио
• черен пипер на зърна
• сол
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито овнешко месо посоляваме, натриваме със стрития чесън и го оставяме така за около 1 час да отлежи.
В съда за печене поставяме нарязания на кръгчета лук, олиото, месото, нарязано на филии, и зърната черен пипер. Доливаме малко вода и печем в умерена фурна, докато омекне.
По време на печенето поливаме месото със собствения му сос.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...