Продукти: (за 4 порции)
• 250 г смляно свинско месо
• 1 филия хляб
• 1 яйце
• 50 г сланина
• 5 средно големи глави целина
• 200 г печурки
• 150 г кашкавал
• 1 к. ч. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, натриваме я с лимон и я варим в подсолена вода 15-20 мин. После разрязваме главите на половинки и ги издълбаваме с малка лъжичка.
Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязаните гъби и магданоз, червения и черния пипер, яйцето и нарязаната на малки парченца и леко запържена сланина.
Напълваме със сместа издълбаните половинки от целината, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и заливаме с олио и 1 к. ч. топла вода. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...