Кулинарни рецепти » Пълнена целина

 Пълнена целина

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г смляно свинско месо
• 1 филия хляб
• 1 яйце
• 50 г сланина
• 5 средно големи глави целина
• 200 г печурки
• 150 г кашкавал
• 1 к. ч. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината, натриваме я с лимон и я варим в подсолена вода 15-20 мин. После разрязваме главите на половинки и ги издълбаваме с малка лъжичка.

Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязаните гъби и магданоз, червения и черния пипер, яйцето и нарязаната на малки парченца и леко запържена сланина.

Напълваме със сместа издълбаните половинки от целината, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и заливаме с олио и 1 к. ч. топла вода. Запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало