Продукти: (за 4 порции)
• 250 г смляно свинско месо
• 1 филия хляб
• 1 яйце
• 50 г сланина
• 5 средно големи глави целина
• 200 г печурки
• 150 г кашкавал
• 1 к. ч. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, натриваме я с лимон и я варим в подсолена вода 15-20 мин. После разрязваме главите на половинки и ги издълбаваме с малка лъжичка.
Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязаните гъби и магданоз, червения и черния пипер, яйцето и нарязаната на малки парченца и леко запържена сланина.
Напълваме със сместа издълбаните половинки от целината, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и заливаме с олио и 1 к. ч. топла вода. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...