Продукти:
• 800 г агнешко месо
• 800 г пресни картофи
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 с.л. нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заливаме с половината масло. Печем го в умерена фурна до зачервяване.
Прибавяме обелените и нарязани картофи и наливаме останалата мазнина и топла вода, колкото да покрие продуктите. Допичаме в умерена фурна около половин час, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...