Продукти: (за 4 порции)
• 8 агнешки котлета без кост
• 500 г пресни моркови
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко котлетчетата и ги поръсваме с черен пипер и сол. Нарязваме морковите на тънки пръчици и ги разпределяме върху котлетчетата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Завиваме котлетите и ги завързваме с конец. Намазваме ги с масло и ги пържим до зачервяване в сгорещената мазнина.
Нареждаме изпържените котлети в тавичка, заливаме ги с 1 ч.ч. гореща вода и 1 с.л. разтопено масло и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...