Кулинарни рецепти » Манастирски гювеч с агнешко месо

 Манастирски гювеч с агнешко месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 10-12 маслини
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на филийки лук и гъби. Посоляваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, и варим на умерен огън, докато месото и гъбите омекнат. Прибавяме ориза, разбъркваме и държим на огъня, докато оризът набъбне.

Прехвърляме ястието в тавичка и прибавяме маслините, на които сме махнали костилките, и чушките, нарязани и задушени в малко олио. Сипваме нарязаните на парченца домати, разбъркваме и печем в умерена фурна. Накрая поръсваме гювеча с наситнен магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало