Кулинарни рецепти » Варненски тюрлю-гювеч

 Варненски тюрлю-гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко месо с бъбреците
• 1 пакетче краве масло
• 50 г бамя
• 300 г зелени чушки
• 300 г зелени домати
• 150 г патладжан
• 200 г червени домати
• 1 глава лук
• 1 чепка ягорида
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме месо от гърдите или гърба заедно с бъбреците, измиваме го и го нарязваме на парчета. Изваждаме бъбречната лой и я нарязваме на дребно.

Слагаме месото и лойта в тенджера заедно със ситно нарязания лук, солта, червения и черния пипер и част от маслото. Задушаваме на умерен огън, докато остане на мазнина. Прибавяме останалата част от маслото и пържим до порозовяване на месото.

Пресипваме в пръстен съд и прибавяме ягоридата и нарязаните на дребно зеленчуци, като червените домати сме ги обелили, преди да ги нарежем. Печем гювеча, докато остане на мазнина, като внимаваме да не е нито много сух, нито с много сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало