Кулинарни рецепти » Агнешко рагу

 Агнешко рагу

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешки бут
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1/2 ч.л. лютив червен пипер
• 2 големи скилидки чесън
• 2 моркова
• 1/2 глава целина
• 750 мл пилешки бульон
• 18 стръка зелен лук
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. захар
• 5 големи твърди домата
• кората на един лимон
• розмарин, босилек
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го овалваме в половината от брашното и подправките. Запържваме, прибавяме чесън, розмарин и лимонова кора. Изваждаме месото и в същата мазнина леко запържваме нарязаните на по-едри кубчета моркови и целината.

В стъклена тенджера изсипваме месото с подправките, морковите и целината, заливаме с бульон и задушаваме във фурната на 190С около час и половина.

Почистваме и нарязваме лука на пръчици. Запържваме го леко в малко нагрято масло, като отгоре поръсваме с малко захар, за да се карамелизират. Прибавяме ги към месото по средата на печенето.

Когато рагуто е готово, отстраняваме излишната мазнина и го поставяме в широк съд за сервиране.

Обелваме доматите и ги нарязваме на едри кубчета. Нагряваме ги в малко масло, подправяме на вкус и с получения сос заливаме месото. Поръсваме с босилек и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало