Кулинарни рецепти » Овнешко пилаф

 Овнешко пилаф

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г овнешко месо
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. стрита чубрица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на хапки. Изпържваме ги на слаб огън в част от мазнината, докато се позачервят от всички страни.

Прибавяме ситно нарязания лук и 500 мл топла вода, захлупваме плътно съда и задушаваме на умерено тих огън, докато месото омекне. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, стритата чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Почистваме, измиваме и отцеждаме ориза. Запържваме го в останалата мазнина, докато стане прозрачен. След това го заливаме с малко топла вода, посоляваме на вкус и задушаваме десетина минути.

Разстиламе задушения ориз на дъното на намаслена тавичка, а върху него изсипваме месото заедно със соса. Запичаме ястието десетина минути в умерена фурна. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало