Продукти: (за 4 порции)
• 800 г шилешко месо
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на хапки и го почистваме от дребните костици. Посоляваме го и го слагаме в тавичка. Поръсваме с черния пипер.
Прибавяме ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Наливаме олиото и печем в умерена фурна, докато месото омекне и започне лесно да се разкъсва с вилица.
Прибавяме изчистения и измит ориз, наливаме 2 ч.ч. топла вода, разбъркваме и допичаме във фурната, докато оризът омекне.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...