Кулинарни рецепти » Шилешко месо с домати

 Шилешко месо с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г шилешко месо
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на хапки и го почистваме от дребните костици. Посоляваме го и го слагаме в тавичка. Поръсваме с черния пипер.

Прибавяме ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Наливаме олиото и печем в умерена фурна, докато месото омекне и започне лесно да се разкъсва с вилица.

Прибавяме изчистения и измит ориз, наливаме 2 ч.ч. топла вода, разбъркваме и допичаме във фурната, докато оризът омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало