Продукти: (за 6 порции)
• 2 кг картофи
• 250 г краве масло
• 1,5 л прясно мляко
• 1-2 яйца
• 200 г кашкавал
• 2-3 скилидки чесън
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме маслото и пържим в него нарязания на тънки филийки чесън. Прехвърляме в тавичка и прибавяме обелените и нарязани на много тънки филийки картофи. Подправяме със сол и черен пипер.
Разбиваме яйцата с млякото, прибавяме настъргания кашкавал и с тази смес заливаме картофите. Печем в силна фурна.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...