Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 500 г спанак
• 150 г праз лук
• 200 г домати
• 100 г краве масло
• 150 г сирене
• 30 г ориз
• 250 г кисело мляко
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от дръжките и семената.
Нарязваме на дребно спанака. Прибавяме ситно нарязаните лук и домати, натрошеното на дребно сирене, разбитите яйца и сварения ориз. Посоляваме и разбъркваме.
Пълним пиперките с тази смес, нареждаме ги в тавичка, заливаме с разтопеното масло и киселото мляко и печем в умерена фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...