Кулинарни рецепти » Листа от глухарче с ориз

 Листа от глухарче с ориз
(Сърбия)

Продукти:

• 500 г млади и свежи листа от глухарче
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 с.л. зехтин
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. доматен сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим листата десетина минути на тих огън, след което отцеждаме, но запазваме отварата.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в зехтина. Щом стане прозрачен, добавяме ориза, разбъркваме и сипваме по малко от заделената отвара. Когато оризът поеме течността, отстраняваме от огъня и прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните листа.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Наливаме доматения сок и останалата отвара, така че течността да покрие ориза. (Ако е необходимо, доливаме малко вода.) Печем 20 мин при температура 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало