Кулинарни рецепти » Листа от глухарче с ориз

 Листа от глухарче с ориз
(Сърбия)

Продукти:

• 500 г млади и свежи листа от глухарче
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 с.л. зехтин
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. доматен сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим листата десетина минути на тих огън, след което отцеждаме, но запазваме отварата.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в зехтина. Щом стане прозрачен, добавяме ориза, разбъркваме и сипваме по малко от заделената отвара. Когато оризът поеме течността, отстраняваме от огъня и прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните листа.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Наливаме доматения сок и останалата отвара, така че течността да покрие ориза. (Ако е необходимо, доливаме малко вода.) Печем 20 мин при температура 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало