Кулинарни рецепти » Лападник

 Лападник

Продукти:

• 20-25 цели листа от лапад
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 стръка магданоз
• 4-5 стръка джоджен
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

За заливката:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Измиваме листата и внимателно отстраняваме дръжките и централната жилка. После ги попарваме в подсолена вода и оставяме да се отцедят.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме ориза и наситнените магданоз и джоджен. Наливаме малко топла вода и посоляваме. Варим, докато се изпари течността.

Разстиламе половината от ориза в намаслена тавичка, нареждаме отгоре листата и покриваме с останалия ориз. Наливаме съвсем малко топла вода и печем 15 мин в умерено загрята фурна.

Запържваме брашното за заливката в олиото, разреждаме с млякото, прибавяме разбитите яйца и заливаме лападника с тази смес. Запичаме във фурната, докато заливката хване златиста коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало