Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 15-20 маслини
• ситно нарязан магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изкиснатия 1 нощ фасул сваряваме до полуготовност в чиста вода. Отцеждаме го. Прибавяме наситнения лук и размитото в малко вода доматено пюре.
Загряваме олиото и пържим до прозрачност изчистения, изплакнат в няколко топли води и подсушен ориз. Прибавяме маслините и готвим още 3-4 мин.
Смесваме ориза и боба, подправяме със сол и черен пипер, прехвърляме ги в плитка тавичка, наливаме 2 ч.ч. топла вода и печем, докато оризът съвсем набъбне, а бобът хубаво омекне.
Изключваме фурната и наръсваме с магданоз.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...