Кулинарни рецепти » Пълнена тиквичка

 Пълнена тиквичка

Продукти:

• 1 тиквичка
• 1 изцедено кисело мляко
• 1/2 ч. ч. настъргано сирене
• черен пипер, сол

За плънката:

• 2 яйца
• 2 филии сух бял хляб
• 200 г гъби
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, копър, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме тиквичката и я посоляваме.

Нарязваме гъбите и ги задушаваме в половината от мазнината. Смесваме ги с накиснатия в млякото и отцеден хляб, разбитите яйца, останалото олио и ситно нарязания копър. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и пълним тиквичката с тази смес.

Слагаме я в намаслена тавичка и поливаме с киселото мляко, добре размесено със сиренето. Поръсваме отгоре с черен пипер и запичаме в умерена фурна до порозовяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало