Продукти:
• 3 с. л. сварено силно кафе
• 100 г настърган млечен шоколад
• 6 жълтъка
• 2 с. л. пудра захар
• 200 мл топло мляко
• 220 мл сметана
Начин на приготвяне:
Настъргания шоколад разтопяваме в кафето на слаб огън или на гореща водна баня с непрекъснато бър-кане. Оставяме да изстине.
Жълтъците разбиваме със захарта и смесваме с шоколада. На тънка струйка с непрекъснато бъркане прибавяме млякото. След като сместа изстине, прибавяме добре разбитата сметана.
Разливаме в 8 формички, които поставяме в тава. Наливаме до 2 см гореща вода в тавата и я слагаме в загрята до 165°С фурна за 15 минути. Готовото суфле не полепва по ножа. Поднасяме го студено.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...